måndag 16 maj 2016

Blomkålsbiffar med spiskummin, tomat och tamari

Tycker det är så spännande att prova nya smaker ihop med varandra. Detta är en succé!
När vi äter spiskummin tänker nog de flesta på taco. Dessa biffar kan man självklart ha som en del av tacobuffen eller göra en egen maträtt till. 
De är supergoda att doppa i en krämig gucamole eller äta till en wokad gryta! 








Blomkålsbiffar med spiskummin, tomat och tamari

1/2 blomkålshuvud
1 liten lök
2 msk tomatpuré 
1 msk tamari
2 msk spiskummin 
Örtsalt 
2 ägg
2 msk mjöl av något slag (jag använde kokosmjöl)

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Riv blomkålen på ett rivjärn eller kör den i matberedaren tills den smulat sig. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke.
Smörj en ugnsform med kokosolja. 
Forma till piffar, lägg i ugnsformen och klicka över en stor klick kokosolja (så de inte fastnar i formen), grädda i ca 30-40 minuter tills de fått rätt färg. För en extra krispig yta slog jag på "grill-effekten" på ugnen de sista fem minutrarna. 

TIPS: Gillar du stark mat? Hacka då i lite chili! Gillar du inte smaken av kokosolja finns det smakfri. Använd annars ghee eller riktigt ekologiskt smör. 
Mjölet du har i har till uppgift att suga åt sig lite vätska så vill du inte ha kokosmjöl, ta något annat. Smeten ska bli som en "köttbullesmet".
Vill du ha dom helt vegana? Använd då chiaägg! 

Fri från: gluten, mejerier, socker och nötter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar