söndag 1 maj 2016

Chilirostade kikärtor

Hej på er!

Har ni en fin första maj? Jag hoppas du njuter på ditt vis!

Här kommer ett litet tips på hur man kan få till ett mysigt godis, snacks, ja kalla det vad man vill. Kan du äta baljväxter så hoppas jag att det ger dig lite inspiration.
Så enkelt så jag inte ens kan kalla det för recept, därav inga måttangivelser men du får något att att utgå ifrån.


Dom blir sådär rostade, nästan friterade på utsidan med en mjuk och krämig insida. Jag valde nu att krydda med havssalt och chili. Ja helt magiskt gott är det!






Chilirostade kikärtor


  • Färdigkokta ekologiska kikärtor eller lägg din egna kikärtor i blöt och koka dom färdiga själv. 
  • Chilipulver eller mindre av cayennepulver
  • Örtsalt eller havssalt
  • Kokosolja

Gör såhär: Om du väljer att använda färdigkokta kikärtor som är redo att ätas direkt, skölj dom noga. Väljer du att göra allt från grunden, börja med att blötlägga dina kikärtor för att sedan nästa dag koka dom så de går att äta dom. Hetta upp en gryta med lite kokosolja, krydda med chili och salt. Smaka av eftersom. Rosta på medelvärme och se till att de inte blir brända. De ska få färg och bli lite krispiga på ytan. Inte kolsvarta sotbollar ;) 
Vill du inte ha den friterade känslan så skippar du kokosoljan och torrostar dom. Va med och rör runt så de inte bränns fast. 

Låt dom svalna på ett papper så dom blir torra om det är mycket kokosolja kvar. Ät och njut!

TIPS: Rosta dom i din favorit "frukostkrydda" och ät dom som musli. Jag tänker kanel, ingefära, kardemumma, nejlika, vanilj osv.

Krydda dom med lök, vitlök och andra örter, använd dom till din sallad som "krutonger".


Fritt från: gluten, mejerier, raffinerat socker, ägg, nötter och soja.



Ta hand om dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar