fredag 20 maj 2016

Morotskaka med syrlig frosting

Idag är det lördag och vad passar inte bättre än en saftig morotskaka?!





Ät den som den är, med glass eller grädde eller kanske lite bär :)
Den går bra att frysa, även med frostingen på och tinar snabbt. 







Morotskaka med syrlig frosting

  • 3 medelstora morötter
  • 3 ägg
  • 15 kletiga dadlar
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma

Frosting:
  • 1 dl cashewnötter.
  • 3 msk kokosgrädde
  • 3 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver 
  • 1 citron
  • 1 msk sötning (jag valde rismalt)
Gör såhär: Sätt ugnen på 180 grader. Skala morötterna och kör dom sedan i matberedaren. När de är rivna, lägg dom i en skål. Mixa sedan ihop dadlarna något först. Tillsätt alla ingredienser utom morötterna och mixa ihop allt till en jämn smet. Rör till sist ner morötterna. 
Klä en form med bakplåtspapper eller smörj en form med avtagbara kanter med kokosolja. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 30-30 minuter. Kakan kommer fortfarande vara väldigt saftig och mjuk. Låt den svalna, under tiden kan du fixa ihop frostingen. 

Frostingen gör du genom att mixa ihop cashewnötterna med kokosgrädden och den smälta kokosoljan till en jämn smet. Jag blötlägger alltid mina nötter innan användning. 
Smaksätt med vaniljpulver, sötning och citron. Börja med saften och riv skalet från halva citronen och tillsätt sedan mer om du önskar det. 

Häll frostingen över morotskakan, garnera med rivet citronskal eller riven morot. Ställ in i kylen, då kommer frostingen stelna något. 

Går utmärkt att frysa!


Fri från: gluten, mejerier, soja och raffinerat socker. 


Ha en fin helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar