torsdag 11 augusti 2016

Zucchinipaj med rödlök och kantareller


Zucchini eller squash, ibland även kallad pumpa är verkligen i högsäsong nu. Mina föräldrar har både växthus och ett stort trädgårdsland där det just nu bara exploderar med en massa grödor. Att kunna äta hemodlat är så fantastiskt gott!

Ett vegetariskt alternativ kommer nu, paj med zucchini, rödlök och kantareller. Jag tycker verkligen att zucchini och kantareller passar så bra tillsammans. Pajen blir riktigt smakrik och krämig.











Zucchinipaj med rödlök och kantareller

Pajdeg:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 40 ml kokosolja/smör
  • havssalt
Gör såhär: Mixa först ihop de torra ingredienserna i en matberedare, tillsätt sedan resten och mixa ihop till en degklump. Tål du smör kan du använda det, ta annars kokosolja med eller utan smak. 
Tryck ut i en pajform, nagga med gaffel och ställ kallt en stund. Grädda sedan pajskalet på 175 grader i ca 10 minuter innan du fyller den. 

Fyllning:
  • 1 liten zucchini
  • 1 stor rödlök
  • 1 dl förvällda kantareller, så tar du färska tänk på att använda mer.
  • 1 msk koriander
  • örtsalt
Gör såhär: Riv zucchinin grovt eller strimla den fint med en kniv. Hacka rödlök och förväll dina kantareller om du inte gjort det innan. Bryn allt i en stekpanna med kokosolja tillsammans med kryddorna. Smaka gärna av. Det är klart när zucchinin har vattnat av sig så fyllningen inte är så blöt. Lägg fyllningen över det förgräddade pajskalet.

Äggstanning:


  • 3 ägg
  • 1 dl fet kokosmjölk
  • himalayasalt
Gör såhär: Vispa ihop äggstanningen och häll över pajskalet och fyllningen. Grädda på 175 grader i ca 20-30 minuter. Det är klart när pajen stelnat och fått färg. 

Pajen går utmärkt att äta varm som kall. 


Kram
- Lina 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar