tisdag 11 oktober 2016

Äppelbollar

Det slår mig nu att jag inte har ett "vanligt" chokladbolls recept uppskrivet här! Det ska ja göra. Jag gör ju oftast på det som finns hemma och gillar att prova olika varianter men ibland kan det vara skönt att ha ett recept att gå efter.
Men nu såhär i äppeltider kommer det ett tips på hur man kan byta ut chokladen i dina bollar och ersätta det med äpple istället. 













Äppelbollar



  • 2 dl havre / 2 dl kokosflingor
  • 1 stor/2 små äpplen
  • 1 msk kanel
  • 8 dadlar
  • 1/2 dl kokosolja


Gör såhär: Mixa ihop dina färska dadlar som du kärnat ur. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa samman. Är smeten för torr tillsätt lite vatten eller om den är för lös, tillsätt havre eller mer kokosflingor. 

Rulla till bollar och sedan i kokos. Ställ dom kallt en stund innan de ska ätas. Går utmärkt att frysa, ta fram dom en stund innan bara då äpplet blir lite isigt när det är fryst. 

TIPS: Välj havre eller kokosflingor beroende vad du tål och vad du väljer att äta. 
Skalet kan vara kvar på äpplet då det sitter mycket bra näring där. Det går även bra att skala dom om du vill ha en slätare textur. Välj helt enkelt själv. 


Fri från: Gluten, mejerier, raffinerat socker, ägg, baljväxter och nötter. 


Kram
-Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar