tisdag 15 november 2016

Banankaka i sockerkaksform

Sockerkaka, har alla en relation till sockerkaka eller är det bara jag?:) När jag var liten så bjöds de ofta på sockerkaka, ett sånt där fikabröd som varken var det roligaste, godaste, tråkigaste eller det minst goda men det hörde till.
Jag minns att när man var stor nog att baka själv började de med sockerkaka (om vi ska bortse från chokldbollen då hehe). 
Jag och min kompis Ida bakade sockerkaka med karamellfärg efter skolan kommer jag ihåg.. :) 
Nog om minnen från förr. Jag tycker mjuka kakor i sockerkaksform blir väldigt fina. Så min variant på sockerkaka idag är sötade med banan istället för de raffinerade sockret. 
Så en banankaka i sockerkaksform, så får de heta! 
















Banankaka i sockerkaksform 

4 ägg
2 bananer 
1/2 dl smält kokosolja
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

Gör såhär: Sätt ugnen på 180 grader. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet. Smörj formen med kokosolja och bröa med mandelmjöl. Häll i smeten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Använd gärna provnål. Låt lakan svalna innan du vänder den upp och ner. 

Servera den som den är till ditt favorit te eller en kopp kaffe. Vill du lyxa till det ordentligt? Servera med bär, glass och grädde:D Gärna i någon vegetabilisk form. 


Fri från: gluten, mejerier, baljväxter och raffinerat socker. 

Kram 
-Lina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar